Ugrás a tartalomra

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Gyakori kérdések-válaszok

Olyan egészségügyben dolgozókat és családjaikat szeretnénk támogatni a kezdeményezés keretében, akik a Covid-ellátásban dolgoznak.

Felajánlhatsz pénzadományt: Támogatni tudod az összefogást pénzadománnyal. A néhány száz forintos összegtől a nagyobb összegű pénzadományokig van lehetősége támogatni a kezdeményezést az adományozóknak.

 • A www.fogjunkossze.hu/adomanyok oldalon lehet bankkártyás fizetéssel adományozni. Az oldalon lévő címletek kiválasztásával lehet gyorsan és egyszerűen beletenni az adománykosaradba a megjelölt összegeket, így kialakítva az ideális végösszeget. Például 2.500 Ft-os felajánláshoz rakj bele egy 2.000 Ft-os és egy 500 Ft-os címletet. Ezek után az adománykosarad legalján található „Fizetés” gombra kattintva léphetsz tovább. Ezt követően az „Adomány információ” oldalra kerülsz, ahol a megjelölt információkat kell megadnod. Itt adhatod meg azt is, ha konkrét személynek vagy intézménynek szeretnéd adományodat eljuttatni. Az kitöltött űrlap végén a „Tovább az áttekintéshez” gombra kattintva jutsz el a bankkártyás fizetési lehetőséghez, ahol a bankkártyád adatainak megadását követően tudod a tényleges kifizetést indítani.

 • Banki átutalással is tudsz szabadon, bármilyen pénzösszeget adományozni az alábbi bankszámlaszámra történő utalással: Rotary Club Szeged Dóm Egyesület, számlaszám: 10401268-50526868-56511024. A közlemény rovatba tudod beírni a támogatandó intézmény vagy személy nevét, amennyiben konkrét elképzelésed van.

Felajánlhatsz termékeket vagy szolgáltatásokat is:
A www.fogjunkossze.hu oldalon lehet kiválasztani a pénzadományon kívüli támogatási lehetőségeket is az oldalon feltüntetett felajánlás kategóriák közül. Ezek a következők: Lakhatás, Takarítás, Programok, Étel-ital, Gyermekfelügyelet, Ajándék, Gyerekjáték, Egyéb. A kiválasztott felajánlás kategória „Ebben tudok segíteni” gombjára kattintva lehet eljutni a témával kapcsolatos űrlaphoz, amelyet ki kell tölteni a felajánlás konkrét részleteivel. Az űrlap kitöltését követően a „Beküld” gombra kattintva lehet továbbítani a felajánlást.

Amennyiben pénzadomány érkezik: az adományok címzettjei számára a befolyt adomány összegét, egyeztetést követően a címzettek igényeinek megfelelő tárgyi eszközök illetve szolgáltatások megvásárlására fordítjuk. Ezt a csomagot "szeretet/köszönet csomagnak" hívjuk.

 • Ha az utalással vagy a kártyás fizetéssel érkező adomány esetében a közlemény/megjegyzés rovatban szerepel konkrét adomány címzettje: annak megfelelően a címzett javára használjuk fel az adományt.

 • Ha a közlemény/megjegyzés rovat nincs kitöltve konkrét címzett megjelölésével: a Fogjunkössze Adományozási Bizottság (FAB) rendelkezik az adományok kezeléséről és elosztásáról. Amennyiben tárgyi eszköz vagy szolgáltatás felajánlás érkezik: a megcímzett intézménnyel való egyeztetés alapján történik a konkrét felajánlás eljuttatása.

 • Amennyiben nincs megjelölt címzett, a Fogjunkössze Adományozási Bizottság (FAB) rendelkezik a felajánlások szétosztásáról. A Rotary Club Szeged Dóm Egyesület elkülönített bankszámlájára érkeznek a pénzadományok. Ők a Magyarországi Rotary Clubok Szövetségével együtt működnek közre az adományokból megvásárolt eszközök és szolgáltatások, valamint az adományokon kívüli felajánlások címzettekhez történő eljuttatásában.

A Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége 54 klub szervezetével, valamint 1 200 tagjával támogatja és garantálja a Fogjunkössze.hu kezdeményezésen keresztül érkező adományok megfelelő célbajutását. A Rotary a Magyarországon működő civil szervezetek közül az egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkezik, hiszen már 1925 óta jelen van Magyarországon is.

Csak a múlt évben több száz adományozási projektjük volt, melynek keretében orvosi műszereket adományoztak, gyermekek életmentő műtétjeinek finanszírozását támogatták, vagy éppen rászoruló fiatalokat, gyermekeket, vakokat és gyengénlátókat, idősotthonokat. Jelenleg a legnagyobb feladatuk a Fogjunkössze.hu kezdeményezésének keretében gyűjtött adományok fogadása, valamint az ezekből összeállított csomagok megfelelő családokhoz történő eljuttatása.

A Rotary bármely klubjához beérkezett adományok összegének vagy értékének 100%-a megy tovább az adományozottnak! A Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége a Rotary International világszervezetének tagjaként rendkívül szervezetten, szabályozottan, és szigorú keretek között, folyamatos nemzetközi kontroll alatt működik.

Konkrét címzettet megjelölő adományozás esetében közvetlenül egyeztetünk a címzettel. Ha kórház az adományozás címzettje, akkor a kórház főigazgatójával konzultálunk a kedvezményezettek személyéről.

A www.fogjunkossze.hu oldalon a „Kérj segítséget” menüpontra kattintva tudnak az érintettek egy űrlap részletes kitöltésével és beküldésével támogatást kérni. Itt lehet megadni, hogy valaki egyénileg vagy szervezetként szeretne-e segítséget kérni, és hogy konkrétan miben szeretné, ha támogatnánk. A kérésekre 24 órán belül reagálunk, de legkésőbb 3 napon belül írásban is megválaszoljuk azokat.

Az igények felmérését a jelentkezőkkel közvetlenül, illetve az érintett egészségügyi intézmények vezetőjén keresztül végezzük.

Természetesen. Akár egy konkrét személynek vagy intézménynek is eljuttathatod támogatásodat. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a kártyás fizetésnél vagy utalásnál, illetve a tárgyi eszközök, szolgáltatások felajánlásánál a közlemény/megjegyzés rovatba beírod a támogatandó személyt vagy szervezetet/intézményt.

Tagok:

 • dr. Ficzere Andrea (alapító, orvos, Fogjunkössze.hu)

 • Himer László (kormányzó, Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége)

 • Kovács Imre (tag, Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége)

 • Farkas Ákos (elnök, Rotary Club Szeged Dóm Egyesület)

Titkár:

 • Kibédi-Varga Lajos (projektmenedzser, Fogjunkössze.hu)

1. Az adományozás értéke:

Minimum nettó 20.000 Ft-os, maximum pedig nettó 50.000 Ft-os csomag eljuttatása a cél. Az adománygyűjtő kampány során NEM az összegyűlt adomány összegét, hanem a megsegített családok számát kommunikáljuk. Ehhez a 20 és 50 ezer Ft közötti sáv súlyozott átlagát, azaz 30 ezer Ft-os átlagos csomag értéket veszünk figyelembe.

2. Objektív szempontok az adományozási érték, valamint a címzettek meghatározását illetően:

 • Covid-ellátásban dolgozók

 • Hátrányos helyzetű térségben lakó dolgozók

 • Átvezénylésben érintettek

 • Gyermekét egyedül nevelő dolgozók

 • Rendszeresen túlórázók

 • Alacsonyabb jövedelmi sávokba esők

Bármilyen felajánlást szívesen veszünk. Tárgyi eszközök esetében kizárólag új eszközök, tárgyak felajánlásában szeretnénk kérni az adományozók segítségét.