Ugrás a tartalomra

Programajánló

Ar(z)t – a gyógyító művészet

Milyen megküzdési lehetőségeink vannak a kiégésig vezető önkizsákmányolás ellen? Hogyan szerezhetjük vissza a kontrollt magunktól – magunk felett? A művészetek rendszeres gyakorlása vagy fogyasztása fontos és hatékony fegyver lehet a kiégés megelőzésében.

árnyéknap

Az ötödik árnyéknapunk

2024. június 21-én immár ötödik alkalommal rendeztük meg a Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány és a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház közös szervezésében az árnyéknapot.

fifti

Fifti-fifti: Uzsokimozi júliusban

Haláli humorral zárul az Uzsokimozi tavaszi-nyári sorozata július 30-án. A filmvetítés után Váradi Eszterrel, a Felhők alatt című könyv szerzőjével beszélget rákról és gyógyulásról Dr. Ureczky Eszter.

júniusi um

Kápráztató borzongás: ilyen volt a júniusi Uzsokimozi

Természetes reakció, hogy az átlagostól eltérő alkatúakat tovább nézzük. Nemcsak P. T. Barnum cirkusza épült erre a „kápráztató borzongásra”, a 19. században számos helyen „mutogatták” a rendkívüli megjelenésű embereket.

blw

BLW – a hozzátáplálás természetes, igény szerinti módja

Miért jó a "falatkás etetés" a babának és az egész családnak, mikor és hogyan érdemes elkezdeni? Erről szól e heti blogbejegyzésünk.

idősek

Az idősek és a digitális világ

Talán soha nem volt még ennyire kirekesztő a világ az idősek számára. Az egész életünket átjáró technológia káros hatásaitól a fiatalabbak sem mentesek, de a technológiai robbanás az időseket sújtja a legjobban.

árnyéknap

Kövess engem! Árnyéknap júniusban

A „Kövess engem!” programra jelentkező diákok, középiskolások, egészségügyi pályára készülők június 21-én egy napot tölthetnek az általuk kiválasztott szakterületen dolgozó kolléga mellett.

Konferencia

Művészet és terápia: beszámoló a konferenciáról

Személyiség változása és közösségi élmény, az alkotás öröme és kapcsolódás – ezek a kifejezések tértek vissza az előadásokban és kerekasztal-beszélgetésekben alapítványunk Művészet és terápia című konferenciáján május 29-én a Fővárosi Állatkertben.

SZT

"Láthatatlan történet: anyját ápolta." Szűcs Teri könyvéről

A Visszatért hozzám az emlékezet legalább annyira szól az ápolásról, mint a demenciáról, s e tekintetben minden olyan emberről, aki bármilyen krónikus betegségben szenvedő családtagjának viseli gondját. - Ureczky Eszter írása Szűcs Teri könyvéről.

Rólunk

Ficzere Andrea

Rólunk

A Fogjunk Össze Alapítvány 2020-ban, a pandémia első hulláma idején jött létre. Az alapító dr. Ficzere Andrea célja egy olyan platform létrehozása volt, amely az egészségügyben dolgozókat támogatja a különböző felajánlások koordinálásával. Ma szakmai munkánkkal, kulturális és rekreációs tevékenységünkkel, valamint anyagi és egyéb jellegű támogatással azokat segítjük, akik mindennap a betegekért dolgoznak.

Hírek
árnyéknap

2024. június 21-én immár ötödik alkalommal rendeztük meg a Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány és a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház közös szervezésében az árnyéknapot.

fifti

Haláli humorral zárul az Uzsokimozi tavaszi-nyári sorozata július 30-án. A filmvetítés után Váradi Eszterrel, a Felhők alatt című könyv szerzőjével beszélget rákról és…

júniusi um

Természetes reakció, hogy az átlagostól eltérő alkatúakat tovább nézzük. Nemcsak P. T. Barnum cirkusza épült erre a „kápráztató borzongásra”, a 19. században számos helyen „…

árnyéknap

A „Kövess engem!” programra jelentkező diákok, középiskolások, egészségügyi pályára készülők június 21-én egy napot tölthetnek az általuk kiválasztott szakterületen dolgozó…

Konferencia

Személyiség változása és közösségi élmény, az alkotás öröme és a kapcsolódás – ezek a kifejezések tértek vissza az előadásokban és kerekasztal-beszélgetésekben alapítványunk…

LN

Június 25-én szintén életrajzi film lesz az Uzsokimozi műsorán – ezúttal sok zenével és cirkuszi mutatvánnyal.

Szakmai blog

Írásaink betekintést nyújtanak a gyógyítás mélységeibe

A kulturális és rekreációs programok mellett elindítottuk kéthetente frissülő szakmai blogunkat. Cikkeink közérthetően mutatnak be egészséggel, egészségmegőrzéssel, egészségtudatos magatartással, betegséggel, gyógyítással és az innovatív megközelítéssel kapcsolatos témákat.

FOGJUNKÖSSZE

Kulturális programok

Célunk egy olyan platform létrehozása volt, amelyen az egészségügyben dolgozókat támogatjuk a különböző felajánlások koordinálásával. Tudjuk, számos hasonló kezdeményezés indult útjára az elmúlt hónapokban, mégis azt gondoljuk, a mi próbálkozásunknak is van értelme, lesz eredménye, hiszen mi mindannyian közvetlen kapcsolatban állunk a betegekkel, az ellátókkal és az intézményekkel.

Rekreációs programok

Az egészségügyi dolgozók testi-lelki feltöltődését szolgálta „Mentális feltöltés” című rendezvénysorozatunk. „Könyvekkel a mentális egészségért” című nagy sikerű programsorozatunk résztvevői a legkiválóbb kortárs írókkal találkozhatnak. Alapítványunk irodalmi és művészeti pályázatot is hirdetett „Saját élmény az egészségügyben” témában.

Segítsük azokat akik rajtunk segítenek!

Interjú Dr. Ficzere Andreával, a Fogjunk Össze Alapítvány megálmodójával

Dr. Ficzere Andrea cover

Rólunk írták