Ugrás a tartalomra

Alapítványunk együttműködési megállapodást írt alá egy ukrajnai szervezettel

Ficzere Andrea és Kántor Andrea

A Fogjunk Össze az Egészségügyért alapítvány a napokban együttműködési megállapodást írt alá az ukrajnai székhelyű Humanitas Jótékonysági Szervezettel.

Mindkét alapítvány célja az egészségügy fejlesztése, különös tekintettel – de nem korlátozva – a kialakult háborús helyzetre. A most aláírt együttműködés tárgya a kárpátaljai Nagydobrony községben és területi közösségében élő lakosok egészségügyi állapotának javítását célzó projektek megvalósítása. Az együttműködés keretében a Fogjunk Össze Alapítvány anyagi, szakmai és erkölcsi támogatást nyújt kárpátaljai partnerének az egészségügyi fejlesztés és a szociális védelem területén.

A két alapítvány tervei között szerepel, hogy együttműködnek egy egészségügyi centrum kialakításában Nagydobrony térségében, támogatják az ottani orvosok és más egészségügyi szakemberek képzését, segítik a rossz anyagi helyzetben lévőket, valamint az utógondozásra szoruló betegek szociális és egészségügyi rehabilitációját. Ezenkívül orvosi eszközökkel szerelik fel a helyi családorvosi rendelőt, és különböző egészségügyi programokat (pl. gyógyszerbeszerzés, fizioterápiás részleg kialakítása, mobil palliatív ellátási csoport létrehozása, stb.) valósítanak meg.

Tekintse meg galériánkat!