Ugrás a tartalomra

Uzsokimozi

A Budapesti Uzsoki Utcai Kórházzal indított, egészségügyi dolgozóknak, betegeknek és hozzátartozóknak szóló filmklubunk célja az érzékenyítés. A sorozat szerkesztője, Dr. Ureczky Eszter, a Debreceni Egyetem adjunktusa, a kultúrorvostan szakértője olyan filmeket választ, amelyek az empátia, a törődés gyógyító erejéről, traumáról és gondoskodásról, öregedésről, gyászfeldolgozásról szólnak. A filmvetítés után az alkotók, szakértők részvételével beszélgetünk ezekről a témákról.

Kapcsolódó
LN

Június 25-én szintén életrajzi film lesz az Uzsokimozi műsorán – ezúttal sok zenével és cirkuszi mutatvánnyal.

Aron Ralston

Kovács Krisztina sportpszichológus volt a vendégünk a 127 óra című film vetítésén.

káosz

A Tiszta napfény című film kapcsán vendégünk, Imre Erika mesélt munkájáról, az extrém takarításról.

127

Aron Ralston hegymászó 2003-ban egyedül indult egy kanyon falának megmászására, egy kőtömb azonban a karjára esett, és odaszorította a sziklafalhoz. Ralston öt napot töltött így a…

UM

A film és a Dr. Ficzere Ferenc háziorvossal való beszélgetés egyik fő tanulsága, hogy soha nem késő változtatni, és hogy ebben az emberi kapcsolataink fontos szerepet töltenek be.

SC

Két nővér sorsáról, egy nehéz élethelyzet megdöbbentő megoldásáról, extrém takarításról és virágzó üzletről szól az áprilisi Uzsokimozi filmje április 23-án.

prom

Alan Parker Promenád a gyönyörbe című filmje kapcsán a résztvevők az egészségkultusz születéséről beszélgettek Szécsi Noémi íróval.

werner

Hogyan gyógyítja magát az orvos? – többek közt erre a kérdésre keresi a választ A pótolhatatlan Werner doktor című francia film alapítványunk filmklubjában.

mozi

Az Uzsokimozi teljes féléves programja.