Ugrás a tartalomra

„Elrontani az ördög számítását" - Beszélgetés Müller Péterrel

Ficzere Andrea, Müller Péter és Szeder Kata

A Fogjunk Össze Alapítvány és a Líra Csoport „Könyvekkel a mentális egészségért” című programsorozatának nyitó rendezvényén Müller Péterrel beszélgetett Dr. Ficzere Andrea, az alapítvány elnöke és Szeder Kata, a Könyves Magazin munkatársa.

Bevezetőjében Dr. Ficzere Andrea elmondta: az alapítvány új sorozatának célja felhívni a figyelmet arra, hogy az olvasás segíthet a nehéz időkben, a még mindig tabunak számító lelki problémákkal való megküzdésben.

A beszélgetés Müller Péter Anyám titkos könyve című, legújabb művéből indult ki, amelyben az író talált történeteket jegyzett le: édesanyja halála után kerültek elő a magnókazetták, amelyekre az élete nagy történeteit mondta rá. A hatalmas mesélőkedvvel, derűvel, humorral elmondott történetek sokat tanítottak neki arról, hogyan kell „a világban, és ebben a balsorstól tépett hazában vidáman túlélni minden bajt". „Örömmel kell élni, utána vidáman meghalni - ezzel lehet elrontani az ördög számítását" - összegezte Müller Péter a tanítást, amely édesanyja történeteiből sugárzik.

Muller-estMuller-est