Ugrás a tartalomra

Hivatásunk Éjszakája a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban

Hivatásunk

Nagy siker volt a pályaválasztás előtt álló, az egészségügyi hivatás iránt érdeklődő középiskolásoknak szóló Hivatásunk Éjszakája, amelyet május 12-én rendeztünk meg. A Budapesti Uzsoki Utcai Kórház és a Fogjunk Össze Alapítvány programjának célja a kórházi közeg, a munka és az eszközök bemutatása. Örömmel jelentjük, hogy a nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a programot hosszú távon is folytatjuk. A legközelebbi időpont: június 16, jelentkezni a szabo.viktoria@uzsoki.hu emailcímen lehet. 

Ki gondolta volna, hogy ilyen erő és kondíció kell az újraélesztéshez? Ki gondolta volna, hogy nem baj, ha eltörik néhány borda? Ki gondolta volna, hogy lehetőség lesz egy igazi műtétet látni?

Minden részt vevő diák feszült figyelemmel követte, milyen védőöltözetben kell a Covid Osztályon dolgozni, majd azt, hogy mekkora munka, odafigyelés szükséges annak levételekor. Nagy siker volt a laparoszkópos műtéti gyakorló eszköz kipróbálása és az injekció beadása a gyakorló-babába is. Vannak, akik egy ilyen lehetőség alkalmával szembesülnek azzal, hogy milyen hatással van rájuk egy műtét látványa. A csoportokat vezető kollegáink tanácsai ilyen esetekben a szó szoros értelmében sors- (pálya-)döntőek lehetnek. A hivatásukat szenvedélyesen szerető munkatársaink a kiemelkedő tudásuk mellett a lelkesedésükkel is feldobták az eseményt, a diákok minden kérdésre őszinte választ adva.  

A visszajelzések alapján a középiskolások olyan fontos tudást kaptak, amelyre a pályaválasztáskor támaszkodni tudnak.