Ugrás a tartalomra

Az ötödik árnyéknapunk

árnyéknap

Húsz kis- és nagygimnazista korú fiatal töltött egy napot a kórház különböző osztályain a nyári szünet első péntekén. Többen közülük első alkalommal vettek részt a programon, de voltak visszatérő látogatók is. Akik nem először voltak, most új területeket ismertek meg, javaslatunkat is figyelembe véve.

A fiatalok és az őket kísérő ápolók és orvosok is mind pozitív visszajelzést adtak a közösen eltöltött napról. Meghatározó élményekről, találkozásokról számoltak be mindkét oldalról. Egy anyuka ezt írta gyermeke élményeiről: 

A lányom életének talán eddigi legboldogabb napja volt ma!
Részt vett az Árnyékorvos programon, ahol majdnem 8 órán keresztül egy általa választott szakterületű orvossal tölthette a napot. Volt műtőben, azóta azt hallgatom, milyen gyönyörű az emberi test belülről, milyen csodálatos a zsírszövet (bár ezt a magam részéről cáfolnám), és képzeljem el, hogyan emelkedett a mellizom a beteg nyitott mellkasán! Azt is mondta, hogy az üszkös láb, a vizeletzacskó, a gennyes seb nem undorító!
Szerencsés gyermek, hogy ilyen elhívása van! Semmi másról nem beszél ilyen szenvedéllyel, csak a sebészetről! Hajrá, kislányom, támogatunk, ahogy csak tudunk.  
Köszönjük az Uzsoki kórház dolgozóinak a végtelen kedvességet, törődést, figyelmet, a millió kérdésre a türelmes válaszokat! Jövünk még.
Tatai Gábor doktor úrnak külön köszönet az egész napos felvigyázásért!”

Az élmények mellett a résztvevők ezúttal is apró ajándékokkal távoztak.

arnyeknap