Ugrás a tartalomra

ViDRA program az Uzsokiban

ViDRa

A Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány fontosnak tartja, hogy gyermekeink minél kisebb korban megismerjék és elsajátítsák az egészséges életmód szokásait, tudatosuljon bennük, hogy az egészségünk érték, megőrzése egész életünk egyik kiemelt feladata.

Egészségnevelési programunk keretében az óvodáskorú gyermekek játékosan, változatos módon ismerkedhetnek a gyógyító munkával, az egészséges életmód szokásaihoz tartozó tevékenységekkel, és megismerhetik az egészségügyben zajló folyamatokat.  Alapítványunk nemrég kétórás egészségnevelő programot szervezett az érdeklődő óvodásoknak és kisiskolásoknak. A program során beszélgettünk a gyerekekkel arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy sokáig megőrizzük az egészségünket, és mi a teendő akkor, ha megbetegszünk. Mikor és miért megyünk doktor bácsihoz, vagy esetleg kórházba, kik dolgoznak ott, és miben tudnak nekünk segíteni. 

A legbátrabbak egy pici tűszúrás után megtudhatták a vércsoportjukat, és megnézhették a vércseppeket az igazi mikroszkóp alatt. Voltak, akik színeztek, vagy lerajzolták ViDRra doktort, mások „műtöttek”, és többen örömmel fáslizták be egymás karját, lábát vagy éppen fejét.  Meghallgattuk egymás szívverését a fonendoszkóppal, smiley-kat készítettünk a spatulákból, és „újraéleszthettük” az AMBU babát is.  

A hangulatos és vidám program keretében a gyerekek sok élménnyel, új ismerettel gazdagodtak, és a végén kis meglepetésekkel térhettek haza. 

További képekért kattintson ide.