Ugrás a tartalomra

A kedvesség forradalma - Lackfi Jánossal beszélgettünk

Lackfi

„Könyvekkel a mentális egészségért” című programsorozatunk tegnapi rendezvényén Lackfi Jánossal beszélgettünk. A költő, író, műfordító mesélt arról, milyen volt felnőni két költő, író, műfordító szülő mellett, akik nemcsak egy tízezer kötetes könyvtár tulajdonosai voltak, de a fizikai munkától - kerti munkától, tyúktenyésztéstől, barkácsolástól - sem riadtak vissza.

Megtudtuk, hogyan fejleszti a kiskamasz képzelőerejét és kreativitását, ha nem engedik, hogy nézze a tévében a krimiket, de nem akar kimaradni, amikor az osztálytársai izgatottan tárgyalják az előző esti műsort. Kiderült az is, hogy senki sem érezheti biztonságban magát az író társaságában, hiszen bármikor átkapcsolhat „írói üzemmódba”, és onnantól kezdve teljes beszélgetéseket megjegyez, majd beleépít a másnap megjelenő irodalmi tárcájába.

Végül hosszan beszélt Lackfi János arról, hogy ő a tartós örömöket szereti, mint amilyen a házasság és az istenhit, a közösségi média felületein pedig a gyűlölködéssel szemben a „kedvesség forradalmát” hirdeti.

Az eseményről készült képeket itt találja.