Ugrás a tartalomra

Örökölt sors és szabad akarat: beszélgetés Orvos-Tóth Noémivel

Orvos-Tóth Noémi

Alapítványunk „Könyvekkel a mentális egészségért” című nagy sikerű programsorozatának negyedik rendezvényén Orvos-Tóth Noémivel beszélgetett Dr. Ficzere Andrea, az alapítvány elnöke és Szeder Kata, a Könyves Magazin munkatársa.

Ismét telt ház előtt beszélgettek a résztvevők, akik a transzgenerációs traumák kérdését járták körbe. Szó esett a kimondatlan családi elvárásokról, amelyek meghatározzák a gyerek pálya- és társválasztását, és arról is, hogy a családi és társadalmi hierarchiák hogyan akadályozzák meg azt, hogy idejekorán kérdéseket tegyünk fel, amelyek pedig a kibontakozásunkat segíthetnék.

Orvos-Tóth Noémi – aki harmincéves korában kezdett pszichológia szakra járni – óriási sikert aratott Örökölt sors című könyvével, amelyben a transzgenerációs traumákkal kapcsolatos eseteiről írt. Ebben, és tavaly megjelent Szabad akarat című könyvében is arról ír, hogyan hatnak egymásra a generációk, hogyan határozza meg a szüleink, nagyszüleink élettörténete, kapcsolati mintáik és életstratégiáik az életünket.

A „Könyvekkel a mentális egészségért” sorozat következő vendége Tóth Krisztina lesz. Az esemény helyszíne – az eddigiektől eltérően – a Mesemúzeum, időpontja november 22.