Ugrás a tartalomra

Uzsokimozi szeptemberben

Film

Szeptember 27-én folytatódik a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházzal közösen indított filmklubunk, az Uzsokimozi. Az ötletet Dr. Ureczky Eszter, a Debreceni Egyetem adjunktusa, a kultúrorvostan szakértője adta, ő a sorozat szervezője és házigazdája. Meggyőződése, hogy a filmeknek és a művészeti alkotásoknak fontos szerepük van az érzékenyítésben. Szeptemberre olyan filmet választott, amelynek középpontjában a pácienssé válás és a rákbetegség áll. 

Mi történik, ha egy sikeres ember megtudja: olyan betegségben szenved, amit az emberek csupán 5%-a él túl? Dér Asia Nem halok meg (2023) című 90 perces dokumentumfilmjének főszereplője Einspach Gábor sikeres galériatulajdonos és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.

A szeptemberi Uzsokimozi különleges alkalom, hiszen a filmkészítők lehetővé tették az országos premier előtti vetítést. A közös filmnézést pedig beszélgetés követi, amelyen részt vesz Einspach Gábor is.

Helyszín: Budapesti Uzsoki Utcai Kórház, C épület, konferenciaterem
Időpont: 2023. szeptember 27., 16:30

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, itt regisztráljanak.