Ugrás a tartalomra

Kulturális tevékenységek

Az elmúlt két év során az egészségügyben dolgozók extrém terhelésnek voltak kitéve. Kulturális tevékenységünkkel, színházlátogatásokkal, gálákkal és egyéb programokkal szeretnénk segíteni a gyógyító szakembereket és a háttérben tevékenykedő munkatársakat szeretnénk segíteni annak érdekében, hogy mentálisan feltöltődhessenek. Alapítványunk irodalmi és művészeti pályázatot is hirdetett, amelyre az egészségügyi dolgozók által készített műveket várjuk.

Kapcsolódó híreink
SC

Két nővér sorsáról, egy nehéz élethelyzet megdöbbentő megoldásáról, extrém takarításról és virágzó üzletről szól az áprilisi Uzsokimozi filmje április 23-án.

prom

Alan Parker Promenád a gyönyörbe című filmje kapcsán a résztvevők az egészségkultusz születéséről beszélgettek Szécsi Noémi íróval.

werner

Hogyan gyógyítja magát az orvos? – többek közt erre a kérdésre keresi a választ A pótolhatatlan Werner doktor című francia film alapítványunk filmklubjában.

turi

Márciusban Turi Tímea költő, májusban Szűcs Teri irodalomkritikus lesz az eseménysorozatunk vendége.

Könyvklub

Vajon minek köszönheti az óriási sikert és világhírt egy norvég háromgyerekes apuka mindennapi életének aprólékos leírása?

mozi

Az Uzsokimozi teljes féléves programja.

film

Az 1994-ben készült filmvígjáték az egészségkultusz 20. század eleji születéséről mesél. Vendégünk Szécsi Noémi író, a Lányok és asszonyok aranykönyve szerzője lesz.

kk

Julie Otsuka japán-amerikai szerző Buddha a padláson című regényéről beszélgettünk.

Pieces of a woman

Az Uzsokimozi 2024-es évada Mundruczó Kornél Egy nő darabjai című filmjével indult.