Ugrás a tartalomra

Uzsokimozi

A Budapesti Uzsoki Utcai Kórházzal indított, egészségügyi dolgozóknak, betegeknek és hozzátartozóknak szóló filmklubunk célja az érzékenyítés. A sorozat szerkesztője, Dr. Ureczky Eszter, a Debreceni Egyetem adjunktusa, a kultúrorvostan szakértője olyan filmeket választ, amelyek az empátia, a törődés gyógyító erejéről, traumáról és gondoskodásról, öregedésről, gyászfeldolgozásról szólnak. A filmvetítés után az alkotók, szakértők részvételével beszélgetünk ezekről a témákról.

Kapcsolódó
káosz

A Tiszta napfény című film kapcsán vendégünk, Imre Erika mesélt munkájáról, az extrém takarításról.

127

Aron Ralston hegymászó 2003-ban egyedül indult egy kanyon falának megmászására, egy kőtömb azonban a karjára esett, és odaszorította a sziklafalhoz. Ralston öt napot töltött így a…

UM

A film és a Dr. Ficzere Ferenc háziorvossal való beszélgetés egyik fő tanulsága, hogy soha nem késő változtatni, és hogy ebben az emberi kapcsolataink fontos szerepet töltenek be.

SC

Két nővér sorsáról, egy nehéz élethelyzet megdöbbentő megoldásáról, extrém takarításról és virágzó üzletről szól az áprilisi Uzsokimozi filmje április 23-án.

prom

Alan Parker Promenád a gyönyörbe című filmje kapcsán a résztvevők az egészségkultusz születéséről beszélgettek Szécsi Noémi íróval.

werner

Hogyan gyógyítja magát az orvos? – többek közt erre a kérdésre keresi a választ A pótolhatatlan Werner doktor című francia film alapítványunk filmklubjában.

mozi

Az Uzsokimozi teljes féléves programja.

film

Az 1994-ben készült filmvígjáték az egészségkultusz 20. század eleji születéséről mesél. Vendégünk Szécsi Noémi író, a Lányok és asszonyok aranykönyve szerzője lesz.

Pieces of a woman

Az Uzsokimozi 2024-es évada Mundruczó Kornél Egy nő darabjai című filmjével indult.